Tuesday, 26 April 2011

Sumpah aKu menyirap

nak tau nape aKu menyirap tak?aKu menyirap sebab terkenangkan kisah lalu...pasal hospital kerajaan...sampai aKu mati..aKu takkan g hospital kerajaan..macam sial..untok pengetahuan korang..dalam bulan 3 yang lepas..aKu eksiden..tangan aKu patah...abang kat poli bawak aKu g hospital kerajaan...aKu daftar nama semua..lepas tu..tunggu dalam 3 jam.baru la dia bagi obat tahan saket.tangan aKu dah nak meletop saket sebab kebas..

korang bayangkan la...aKu masok je hospital.dia suroh dudok je.padahal tengah saket ni.nurse-nurse pulak.ada lagi yang borak-borak..sumpah bodoh...padahal ramai lagi yang orang yang memerlukan khidmat ni.ad doktor.boleh borak sekali dengan nurse..siap gelak macam orang gila lagi kat situ...memang bangang la kan...lepas 3 jam.nurse panggil nama aKu.jumpa doktor.doktor cakap..patah ni..memang la patah..tengok tangan aKu yang bentok S pon da boleh tau patah..bengap kerengge betol doktor ni.lepas tu dia suroh g x-ray..dia bagi tahu.."adik straight..masuk kiri..straight..lepas tu jumpa la" aKu cakap."ok...takde hal..aKu boleh g sendiri.."memang takde budi bahase sebab doktor tu bodoh.ngan nurse pon bodoh.

lepas tu..doktor memang pandang badi la kat aKu..aKu jalan sorang-sorang.cari tempat nak x-ray tangan aKu ni..jumpa.nasib baik jumpa..jumpe akak yang jaga kat situ..cakap nak x-ray.aKu tu suroh masok dalam bilik x-ray.dudok atas kerusi.letak tangan atas katil x-ray..di lapik dengan board apa entah..akak tu suroh aKu pusing tangan.aKu cakap..tak boleh kak.saket.pastu dia cakap.kau ni..menyusahkan aKu betol la..ada ke patot..memang bangang punye nurse.dia paksa tangan aKu.aKu tahan la sikit.nak bagi cepat abes proses bodoh ngan akak nurse bangang.

da settle.aKu kena g tempat menunggu kat doktor tadi..tunggu setengah jam.saket sebab terlalu kebas kat tangan aKu dah tak tahan.aKu jerit ngan sore jantan.tak la kuat sangat.aKu jerit."woi.tangan aKu dah kebas ni..korang boleh rilex-rilex..gelak-gelak kat situ..bodoh tol"...semua pandang.lepas tu ada abang ni teros datang kat aKu tanye..adik da dapat ubat tahan saket?aKu cakap."tak"da dekat 4 jam lepak kat sini tahan saket.abang tadi suruh masuk bilek belah kiri.aKu masuk.dia cocok ubat kat aKu..kurang la saket tu.semua nurse pandang aKu.mampos la.bodoh gyla.orang ramai tengah saket.dia gelak-gelak...tak patot...lepas tu doktor tulang datang.dia baru sampai hospital.lambat gyla dia ni..aKu saba kan aja..lepas tu..dia cakap.eh..pelik saye.tak penah tengok patah macam ni..aKu wat muke BLUR aKu.kat pergelangan tangan aKu je patah.dia g simen sampai bahu.bijak betol...pukol 1 pagi.aKu kol abah.cakap tangan aKu patah.abah aKu rilex je.dia cakap.pukol 3 pagi dia sampai tempat aKu.

pukol 3 - abah aKu datang ngan dady(ayah angkat aKu)..kitorang bincang.teros balik.masok KPJ.kt JB..sumpah jaoh beza hospital swasta ngan kerajaan.kat KPJ kejap je dia wat keje.tros operate.masok beli dua batang.settle..

lepas ni..aKu takkan g hospital kerajaan.ni la pengalaman aKu.haha.cam sial tol.burok gyla perangai nurse kat situ.tu je la nak bitau korang.haaha..

2 comments:

  1. hospital besar melake ke ??

    ReplyDelete
  2. x..mne bole sbot..kang kne saman..haha..dkt ngan merlimau...

    ReplyDelete