Friday, 2 November 2012

Saturday, 9 June 2012

Friday, 8 June 2012

tak tahan aKu

tak tahan...

tak tahan...

tak tahan aKu tengok kete kancil..aKu nak sangat..haha..sumpah aKu nak beli kete kancil..aKu da tak tahan asek jalan je g kelas..da la kuat berpeloh..hadoi..sedih..pedih..haha..aKu nak beli kete kat Mudah.my je..

ni ha..web dyhttp://www.mudah.my/Perodua+Kancil+850+AUTO+05-14746307.htm korang jangan rembat kete aKu..aKu da book.haha..tu je..bubye

Tuesday, 5 June 2012

aKu pembenci

aKu pembenci..aKu benci kau dan kau..kau punca aKu jadi macam ni..jangan salah kan aKu kemudian hari..yang aKu tau..aku benci kau..dendam aKu...aKu simpan..aKu pendam..aKu takkan balas..sebab aKu masih ada sifat kasihan..aKu masih punyai perasaan..tak macam kau dan kau.aKu benci kau dan kau.

semakin hari..aKu semakin jaoh dari kau dan kau..sebab aKu benci.aKu bukan binatang yang tak punyai perasaan.aKu benci kau dan kau.

Saturday, 26 May 2012

selamat

selamat..semoga berbahagia lah ye..moga kekal sampai akhir hayat kawan..aKu tak cukup sempurna untuk kau..aKu tau kau bahagia tanpa aKu..huhu..aKu doa kan korang bahagia..sampai akhir hayat..takde guna nak dendam..

ok..sebenarnya da lama aKu tak update blog ni..aKu tak tau nape..takde mood kot..sekarang ni..aKu ade mood sebab huJan..aKu suka huJan..haha..sejuk..tenang..selesa.aKu semakin menggemokkan diri..semakin sihat la..pasal study..result da tau...aKu gagal satu subject..Mechanic Of Structure..wahh..memang sakit hati...gyle babi study..gagal gak..ape bole buat..ulang je la balek..bukan aKu sorang yang gagal..ramai...hari tu..aKu sakit dada..tak tau kenapa..aKu g buat checking..Dr cakap jantung aKu bengkak..aKu tak bitau sape-sape..aKu just jaga pemakanan..tak makan ayam langsong..aKu makan nasi..sayur..ngan air suam..hari-hari aKu makan macam tu...dekat 2 minggu..2 minggu tu jugak aKu tak balek JB..sebab nak rahsia kan daripada family..tapi sekarang..syukur..aKu da ok..sume dah ok..kalu tak..dak takde aKu kat dunia ni.haha..

aKu masih lagi buat panorama..koleksik sekarang ada 665 gambar panorama aKu..banyak kan..haha...

kat MidValley

hari tu aKu pegi MidValley..teman dia nak jumpe kawan..huhu..aKu ikot je la.dalam gambar ni ada Inspektor Misai dalam Gerak Khas tu..aKu jumpa dia..nak amek gamba ngan dia..tapi malu..so..aKu biar kan dia berlalu pergi..huhu..sumpah aKu pening masok dalam ni.pelik semacam je tempat dia..aKu susuri dengan tenang..haha

dari MidValley..aKu g PWTC..ada Pesta Buku Antarabangsa..ramai nye orang..aKu tak boleh nak cite..sebab sesak sangat dalam tu.sume muke ulat buku.hhaha..

tau kan amende ni?
gambar kat atas ni lukisan sejarah negara kita..dulu time kecik..aKu datang kat sini ngan abang..aKu tak tau camne nak amek gamba sume ni..da besa..aKu tau..hahaha..


ni gambar kat TBS
ok...cantik kan cahaya Teja tu.haha..aKu suka..cantik sangat.


hari tu aKu g melaka..buat hal sikit..sebelom balek JB..aKu g Umbai..kat restoran terapung..tengok sunrise..memang indah....tapi aKu lupa wat panorama time tu..time da cerah..baru aKu buat..tengok ea..

cantik kan?
mungkin sampai sini je kot post aKu untuk kali ni..kalu panjang umur..aKu post lagi..haa..lupe nak bitau..lusa aKu nak g tempat cantik..nanti aKu wat panorama banyak-banyak ye..huhu

Friday, 27 April 2012

hidup mati


hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

hidup

mati

Thursday, 19 April 2012

dah biasa la :]

jangan risau kan hati aKu..jangan risau kan perasaan aKu..sebab aKu takde perasaan..tak punye hati..aKu Robot..yang selalu dikecewakan..nak jadi diri sendiri..diri aKu adalah Robot..yang mempunyai sepasang mata LED kaler merah..

aKu selalu di biarkan berhabuk..di biarkan berkarat..sebab aKu Robot yang tak bernyawa dan tidak mempunyai kelebihan seperti manusia..aKu Robot..aKu ade Blog..aKu taip..macam biase..korang takkan faham ape yang aKu cuba sampaikan..Robot macam aKu je faham

: [ ]

itu aKu..dengan kawan aKu..sedang shuffle                 : [ ]

Thursday, 23 February 2012

esok...

esok..da balik melaka..malam ni..malam terakhir aKu untuk cuti pertengahan sem..aahhh...bosan nye cuti ni..tak kemana pon..stay kat rumah..main game..dengan adek aKu..tu je la rutin aKu kalu balik rumah..takde bende lain..nak merayap..malas..baik stay rumah dengan family dari buang masa kat lua..aKu tak jumpa kawan sekolah  pon..tak sempat..sori geng..bukan taknak jumpa..tapi aKu sibok ngan family..nanti cuti lain..aKu lepak okay..sebenarnya..aKu bosan..kat sini..bile la abah aKu nak dapat pindah..da genap 3 taon aKu kat pasir gudang ni..da macam cerita..masalah aKu buat kat sini..aKu nak pindah..berhijrah..nak buka minda ni..aKu tak tau kenapa aKu rase sempit sangat kat sini..kalau kat melaka..luas..ahha..tak tau kenapa..

ok..semua aKu da siap bungkus..masok beg..just laptop ni ha belom masok beg..malam ni masok la..bantal semua da masok beg..spongebob..tak pernah aKu lupa..hope dia paham..haha..aKu terfikir..bila tengok budak sekarang..nanti besar nak jadi ape..nak makan ape..sebab..semua macam takde masa depan..salah sape? aKu nak salah kan semua yang tak bersalah..haha..semua berkaitan..aKu bukan nak cakap aKu ni baik..tak..aKu ni jahat la gak..jahat nye..hanya aKu ngan kawan-kawan je tau..tapi..aKu nak tekan kan..nak nasihat kan..kepada budak sezaman ngan aKu..takde guna jadi macam tu..baik korang g sekolah..belaja rajen-rajen..keje elok-elok...nanti besa..bagi mak bapak makan pizza je..baru senang hati..oohhh...

aKu nak beli kereta..tapi takde duet..mane nak cari duet..dapat viva elite pon jadi la..da tak tahan berjalan dari rumah sewa nak g poli..panas..hadoi..bila la aKu nak kaya ni..dapat viva..bole jalan-jalan..wat panorama..puas hati beb..haha..lagi satu..aKu minat gila ngan tatoo..walaupon haram..aKu minat...nak gak pakai..tapi haram..so...tak la..aKu tengok badan lil wayne..betol ke aKu eja nama die?haha..peduli la..badan die..cantik..ni..nak tunjok..




cantik kan tatoo die..ahaha..lagu ni pon best..layan je la..walau pon entah ape die cakap..asal kan sedap..aKu layan je..haha..ok..nak kene bungkus laptop ni..masok beg die..haha..bubye..doa kan aKu berjaya dunia akhirat..

Wednesday, 22 February 2012

tadi..kejap..

tadi aKu online FB..da lama sangat deaktif.aKu pon on la..sekejap je..da bosan sangat..aKu tak tau kenapa..bila aKu on je..aKu rasa masalah datang kat aKu..aKu peduli kan..aKu wat bodo..saba paling penting..aKu tak tau kenapa manusia suka cari masalah..tapi aKu bukan yang dulu lagi..saba je la..peduli kan semua alien yang nak masalah..peduli..

kadang-kadang ada kata-kata manusia yang buat aKu terluka..terguris..tapi..siapa lah aKu..nak menghukum orang macam dorang..tak layak pon nak hukum orang..biar la dorang ngan hidop dorang..aKu da taknak menyakiti orang lain..saket tau tak..peduli la semua tu..sekarang ni..nak tido..bubye.. :)



:(

Monday, 20 February 2012

Sendiri..

kadang-kadang..aKu rasa.hidup aKu kosong..kosong sangat..tak tau kenapa..aKu rasa aKu sorang-sorang kat alam ni..hari tu..aKu rasa lemah sangat..macam pokok yang semakin layu..aKu sendiri..hidup sendiri..aKu rasa lebih baik hidup sendiri..daripada menyakiti insan lain..

aKu rasa..aKu selalu saket kan orang lain..selalu susah kan orang lain..aKu try hidup sendiri..aKu taknak orang berkorban untuk aKu..aKu berkorban untuk orang takpe..selamat aKu ade roomate..tak rasa sendiri sangat..walaupun dia selalu tanya aKu "fatah..kau ok tak?" aKu jawab.."ok je.." padahal dia tau aKu tak ok..walaupun dia takecare ngan aKu..aKu hargai..aKu hargai semua tu sahabat..tapi kau tau je la..hidup aKu ngan kau lain..penuh ngan masalah..so..kau tanya macam mane pun..aKu tetap ok..ok..ok..dan terus ok..malam ni aKu sendiri lagi..haish...

sampai bile aKu nak sendiri..sendiri..menyendiri..teros kan..aKu makin jaoh dalam dunia aKu..teros sendiri..korang mungkin tak faham ape aKu nak sampai kan..ni isi hati tersirat..pandai-pandai la korang nak faham..

gamba ni aKu buat time aKu rasa sendiri..cantik kan langit biru tu..aKu suka,,
aKu still lagi ngan panorama aKu..tak pernah puas cipta figura-figura panjang ni..seronok..cantik..lagi-lagi dapat tengok langit yang biru..huuuhh...mendamai kan..sendiri..oohh..yang kat tepi tu bahu aKu..pakai singlet..sexy tak?haha..apa-apa pon..aKu hargai semua manusia..dan aKu teros sendiri..

Monday, 23 January 2012

Kawan

Post ni bertajok kawan..kawan amat penting bagi aKu yang normal ni..semua benda aKu cita kat kawan..masalah,berita gembira..pasal budak kelas..pasal hati..kawan ni tempat mengadu..tapi bukan semua kawan bole wat tempat mengadu..sesetengah je..aKu ade sorang kawan..ngan die je aKu ley nangis..yang len xley..bukan sebab aKu pilih kawan..tapi sebab die je yang aKu anggap sahabat..

Tadi..aku borak ngan manusia ni..aKu tau die takkan tipu aKu..aKu betol2 percayakan die..die cakap..ade budak kelas aKu cakap belakang pasal aKu..aKu terkejot..aKu tanya die..sape yang cakap belakang tu..die pon cakap la sipolan ni..lagi la aKu terkejot..sebab..aKu anggap sipolan ni macam adik beradik..kat kelas rapat je..ok je..tapi tak sangka die kutuk aKu belakang2..aKu kecewa gyle ngan die.biar la..aKu wat tak tau dah la..kecil hati ni..tak sangka..sampai sini je la luahan kecewa aKu ngan sipolan tu..

-tak semua orang bole wat kawan-

ni kaki aKu ngan sahabat aKu..kalu die tengok..die tau la..kalu membe2 tengok pon..mesti kenal..sebab seluar die..die ade satu seluar je..haha..die tak perah khianati aKu sebagai seorang sahabat..

Saturday, 21 January 2012

mate tertutup..kepala mendongak ke langit.

saket la hidop ni..manusia tu tau ke aKu ade blog?kalu die tau..die bace..mesti terasa kan..tapi diam - diam je la..hidop aKu takde nak hargai..da tak kesah la hidop camni..dah biase..go on la geng..

bile jadi camni..aKu suke tengok langit..biru..cantik..tenang..


lagu yang selalu aKu dengar..aKu tak perlu kan ape-ape..selain DIA..DIA yang aKu maksud kan..korang dengar la lagu Hijab Kekasih ni sampai faham..nanti korang tau siapa DIA yang aKu maksud kan..bile post camni..aKu tengah bersedih..tengah kecewa..orang..tolong r baca..paham hati ni..

Friday, 20 January 2012

Dah sampai..huhuhuhu

Ok..aku baru soap solat subuh.aku bangon je tido..nampak iPad kat sebelah..teros cerah mata ni...da taknak tido kot..Sekarang ni pon tengah guna iPad..Jakon nye aku tengok bende ni..haha..ni bukan aku punye pon..abah aku yang punye..member die bagi..haha..jakon nye..aku nak beli iPhone4s..duit da cukop..tapi fakir balik..Macam membazir..takpe la..tunggu Sony ni rosak...baru aku beli..haha..ok la tu kan.tak membazir sangat kan..huhuhuhu..

Ok..untuk post ni..takde gambar panorama sebab dalam iPad ni takde gambar panorama yang tersimpan..sampai sini je la post aku..nak tido jap.huhu..bubye..

Monday, 16 January 2012

langit senja..

dulu..da cakap..aKu suke tengok langit senja..hari tu aKu g tengok..ngan manusia..tapi tengah borak-borak..tibe-tibe je matahari da tenggelam..time nak tunggu die turon..punye lame..da turon..laju lak.haha..takpe la..seronok la dapat tengok langit senja ngan manusia ni..haha..ok..ni gambar nye..

langit senja..aKu dengan manusia tengok hari tu...tapi gambar ni ade cacat..haha..

ok..tadi lak..wat survey..survey engineering 2..cuaca lak panas..panas terik..hangus aKu.hahaha..memang sepet abes la mata kitorang time wat bende tu..haha..kene marah ngan lect sebab masok makmal ukur tak bitau die..padahal da bitau staff..staff tu bole wat tak tau..staff tu yangsuroh masok..bengap punye orang..nak je aKu maki..malas nak mencarot.. -_-

panas tak?haha

Friday, 13 January 2012

singkat

masa aKu makin singkat..sape tau kan..aKu manusia..bukan robocorp..aKu manusia..masa aKu makin singkat..

tu je aKu nak bitau..makin singkat..

gambar ni kat pantai klebang..tempat selalu aKu lepak..sorang-sorang..

singkat..mungkin ape aKu tulis..takde makna bagi korang..bagi aKu..banyak makna..

Wednesday, 11 January 2012

hari-hari..

hari ni..aKu tengok langit lagi..macam biase..pastu lepak ngan membe2 kelas..da macam family..layan je la pale dorang..sume satu pale..ade bende tersirat aKu nak luahkan..tapi taknak la.bia aKu sorang je tau..haa..tadi tengok ombak rindu.sedih jugak cite tu.nak nangis gak la aKu tengok..tengok sorang-sorang..si adli membe aKu..lepas tengok.tido..tido je la die tau.aKu bosan idop camni..haha..rase nak berjalan..nak jejak kaki ni kat situ..kat tempat yang aKu rindu..sebelom kelas pagi tadi..aKu wat panorama..macam tak cantik je..kaler die tak ngam..aKu letak je la kat sini..huhu :)

kaler die tak betol...

ok..hari tu..aKu ngan nizam..g minom..kedai abe kat depan..cam biase..borak pasal robocop(waiter kat kedai abe) kitorang panggil die robocop sebab die macam robot..senyom tak..muke takde perasaan..tapi kadang-kadang,aKu wat lawak..die gelak gak..tak macam robot pon..haha..jahat tol.mengate orang..da bosan sangat.mengarot je la keje eh..nak watpe lagi..nizam lak.kalu nampak pompuan..mesti jadi nakal..rimas aKu ngan perangai die..aKu rembat gak.haha

robocop tu budak poli aKu jugak..budak letrik..aKu nak kawan ngan die.tapi kene amek masa gak..die jenis alone..ahaha...sorang-sorang pon die bole idop..robocop kan..makan letrik je la.hahaha..jahat nye.ni panorama kat tempat aKu selalu lepak..huhu

ok..ni kot awan nano..sebab kaler die..cantik sangat..sebab tu aKu selalu termenong kat langit..kadang-kadang tengah drive pon termenong kat langit.haha

tu dia kedai abe..nasi gorang kampong paling sedap..kulit bawang tolong r buang.tension aKu..

tu je kot..hari-hari aKu tengok langit..haha  :)